zwangerschapsyoga Capital Sports Zwijndrecht

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is eigenlijk hetzelfde als gewone yoga, alleen zijn de oefeningen aangepast op je zwangere lichaam. Dat betekent dat je bijvoorbeeld geen oefeningen op je buik doet en geen intense draaiingen, maar wél oefeningen die je lichaam sterk maken. Er wordt aandacht besteed aan je houding en ook het bekken komt veel aan bod, omdat je bekken extra onder druk staat tijdens de zwangerschap.

De oefeningen zijn licht en niet inspannend. Het helpt je sterk en fit te blijven of te worden tijdens je zwangerschap. Ook helpt het je bij de voorbereiding op de bevalling. Ontspanning en ademhaling staat centraal; je leert ademhalingstechnieken die je tijdens de bevalling kunnen helpen om de weeën op te vangen. Bovendien doet yoga veel voor je mentale welzijn. Je versterkt het vertrouwen in jezelf en je lichaam, je gaat je grenzen beter voelen en je leert hoe je je gedachten kalmeert en spanning loslaat. Zo kun je de zwangerschap en bevalling met (meer) zelfvertrouwen en rust doorlopen. Plus: het is een leuke manier om alvast wat andere aanstaande moeders te leren kennen, die straks kinderen hebben van dezelfde leeftijd als die van jou.

Wanneer starten?

Sommige vrouwen beginnen al in de tiende week van de zwangerschap met zwangerschapsyoga, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van misselijkheid. Sommige yoga-oefeningen kunnen daarbij helpen. Maar de meeste vrouwen beginnen in het tweede trimester van de zwangerschap. Ze weten dan meer over het verloop van de zwangerschap en hebben het tegen die tijd ook aan de buitenwereld bekend gemaakt. In die periode voelen zwangere vrouwen zich vaak het fitst. Een goed moment om te beginnen is tussen de twaalfde en de zestiende week.

Ben je meer dan zestien weken zwanger en wil je alsnog zwangerschapsyoga gaan doen? Het is nooit te laat om te beginnen. Zeker omdat specifieke yogahoudingen helpen bij veelvoorkomende klachten als pijn in het bekken en de onderrug. Zwangerschapsyoga helpt voor een gezonde lichaamshouding, met oefeningen die je houding corrigeren en je rug verlengen. Dit kan zelfs tot vlak voor de uitgerekende datum. Geef je wel op tijd op om te voorkomen dat de groepscursus waar je aan wilt meedoen vol zit.

De les word gegeven in een rustige, verwarmde ruimte op zaterdagochtend van 10:30 tot 11:30. Het programma is te volgen in elk trimester.

PAST CAPITAL SPORTS OOK BIJ JOU?

Kom sporten bij Capital Sports in Zwijndrecht en ontdek hoe doeltreffend en leuk fitness kan zijn. We hebben een ruim aanbod in trainingen en hebben zelfs de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van fitness tot onze beschikking.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.